Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Σενάριο για «μπλόκο» της Ελλάδας στους Ιταλούς τουρίστες!

Στην ατζέντα των προτάσεων του υπουργείου είναι και το «κλείσιμο συνόρων» στους Ιταλούς τουρίστες

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στην «ατζέντα» προτάσεων που έχει στα χέρια του, φαίνεται ότι περιλαμβάνεται το σενάριο να μην αφήσει τους Ιταλούς τουρίστες να επισκεφθούν φέτος τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θέλοντας να θωρακίσει καλύτερα την χώρα, έχει ρίξει στο τραπέζι της συζήτησης την πρόταση για «κλείσιμο συνόρων» στους Ιταλούς τουρίστες.

Με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα αποφύγει την διασπορά του κορονοϊού, αλλά και μια νέα έξαρση στη μέση του καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, και αυτό πρώτα και κύρια στις παραλίες.

Αρχικά, οι ξαπλώστρες δεν θα βρίσκονται η μια δίπλα στην άλλη προκαλώντας συνωστισμό και στις οργανωμένες παραλίες θα έχουν σημαντική απόσταση η μία από την άλλη, καθώς ο στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο συγχρωτισμός των λουόμενων.

Με κενές θέσεις μεταξύ μεμονωμένων επιβατών ή οικογενειών, αλλά και αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια επιβατών και προσωπικού εξετάζεται να γίνονται και οι αεροπορικές πτήσεις.

Η βασική πρόταση που εξετάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι οι μεσαίες σειρές καθισμάτων να είναι κενές, ενώ σε κάθε περίπτωση το πλήρωμα των αεροσκαφών θα φορά γάντια και μάσκες, ενώ μετά από κάθε πτήση θα γίνεται απολύμανση.

Για την ακτοπλοΐα αυτό που εξετάζεται είναι να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών που θα επιβιβάζονται σε κάθε πλοίο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών ο αριθμός των ξένων τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την χώρα μας θα είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά 50%.

Το υπουργείο Τουρισμού βασίζει τις περισσότερες ελπίδες του για φέτος στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και στην αύξηση αφίξεων κυρίως από:

  • Βαλκάνια
  • Ρωσία και
  • Ισραήλ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει