Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς για Κρανίδι: Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο

«Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη ξανά σήμερα, έπειτα από τον εντοπισμό χθες 150 κρουσμάτων θετικών στον κορονοϊό σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ολοκληρώθηκε άλλη μία σύσκεψη, η τελική για την πρώτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ όλο το βράδυ οι αρμόδιοι φορείς εργάζονταν πάνω στο κομμάτι των ιχνηλατήσεων.

«Φεύγουμε με σχεδόν 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η συνέχειά της που αφορά στη δομή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει εξασφαλιστεί, η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί. Όσοι εμπλέκονται, ο καθένας έχει αναλάβει το μικρό ή το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που του αντιστοιχεί και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Παράλληλα ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα.

«Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι για τις επόμενες ημέρες πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε, ενώ για ακόμα μία φορά απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, αλλά και τους γονείς μας και τους παππούδες μας.

«Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει