Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις δομές μεταναστών

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται το μεσημέρι προκειμένου να γίνει συντονισμός όλων των μέτρων προστασίας για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Τη σύσκεψη έχει συγκαλέσει στις 13:30 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

Άλλωστε οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας διατυπώνουν έντονη ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα στο Κρανίδι, μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς οι φόβοι εστιάζονται στο γεγονός ότι μπορεί ο κορονοϊός να μεταδοθεί με ταχύτατους ρυθμούς στις γύρω περιοχές, όπου μένουν περίπου 13.000 κάτοικοι.

Τις προηγούμενες ημέρες εξάλλου πολλοί μετανάστες έβγαιναν από την δομή φιλοξενίας είτε για να κάνουν αγορές είτε για να λάβουν υπηρεσίες υγείας. Γι αυτό και οι αρμόδιες αρχές αναμένουν τις επόμενες ημέρες να διαπιστώσουν εάν κάποιος πολίτες από τις κοντινές περιοχές παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα. Εξ ου και ο περιορισμός που επιβλήθηκε σε όλη την περιοχή της Ερμιονίδας.

Όμως οι φόβοι των υγειονομικών αρχών δεν αφορούν μόνο στο Κρανίδι αλλά και στις υπόλοιπες προσφυγικές δομές της χώρας μας, καθώς στην περίπτωση που διαπιστωθούν κι άλλα περιστατικά, ο έλεγχος του ιού είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Γι αυτό και αναμένεται να υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι στις περιοχές όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες με τη συμβολή των ειδικών του ΕΟΔΥ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει