Ενημέρωση με ένα κλικ

Μετά τις 27 Απριλίου οι ανακοινώσεις για αποκλιμάκωση των μέτρων

Συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στο «Βήμα Της Κυριακής»

Το άνοιγμα των σχολείων με προϋποθέσεις και προφυλάξεις ωστόσο, τονίζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνει πως «κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους».

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση αναμένονται μετά τις ‪27 Απριλίου‬, αναφέρει ο υπουργός Υγείας προβλέποντας ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορονοϊού»

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, ο Β.Κικίλιας ανέφερε:

«Έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Τέλος ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΕΣΥ δήλωσε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, με την Ελλάδα να αγγίζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει