Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το «ταμειακό μαξιλάρι ασφαλείας»

«Η κυβέρνηση σύρεται σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αλλά το κάνει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση»

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε τη χρήση του «μαξιλαριού ασφαλείας» από την κυβέρνηση που «σύρεται σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αλλά το κάνει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τσακαλώτος, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με επιθετικό τρόπο για τη δημιουργία του ταμειακού μαξιλαριού ασφαλείας, μας ενημέρωσε σήμερα μέσω διαρροών ότι έχει αρχίσει ήδη να το χρησιμοποιεί».

«Αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν προέβη καν σε επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτό, παρότι ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα προχθές και ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται καθημερινά σε περισσότερους του ενός τηλεοπτικούς σταθμούς» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος και συνεχίζει:

«Προφανώς σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού εν κρυπτώ και αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι τα χρησιμοποιεί ήδη πιεζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων τη Δευτέρα από 63 βουλευτές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από καιρό καταθέσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που προφανώς περιλαμβάνει χρήση πόρων του μαξιλαριού. Η κυβέρνηση τον είχε κατηγορήσει τότε για λαϊκισμό και παροχολογία» δήλωσε και συνεχίζει:

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι σύρεται σε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αλλά το κάνει με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εξαιρετική αποσπασματικότητα και με αδιανόητη αδιαφάνεια. Τα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει πρέπει να ληφθούν τώρα».

«Όπως έχουμε ξαναπεί», συνεχίζει ο κ. Τσακαλώτος, «κάθε ώρα καθυστέρησης μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στα μνημόνια», και καλεί την κυβέρνηση να «ενημερώσει άμεσα και επίσημα τον ελληνικό λαό για τη χρήση των χρημάτων του».

«Οφείλει να παραδεχτεί ότι, αν είχε ακολουθηθεί η θέση της Ν.Δ. και δεν υπήρχε μαξιλάρι, η χώρα θα ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει. Λίγη διαφάνεια στη χρήση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν με θυσίες του ελληνικού λαού δεν βλάπτει», καταλήγει η γραπτή του δήλωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει