Ενημέρωση με ένα κλικ

Σεντένο: Δεν αποκλείω το κορονοομόλογο

«Η έκδοση κοινού χρέους είναι μια πιθανή απάντηση της ευρωζώνης στην έκτακτη κατάσταση»

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δήλωσε πως, «η έκδοση κοινού χρέους είναι μια πιθανή απάντηση της ευρωζώνης στην έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό».

Ο Σεντένο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» που δημοσιεύεται σήμερα και ερωτηθείς εάν μπορούν να εκδοθούν ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθεί η ευρωπαϊκή ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού, δήλωσε πως:

«Όχι απαραίτητα, αλλά δεν το αποκλείω. Υπάρχει μια πρόταση να χρησιμοποιηθεί ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και μία να εκδοθεί κοινό χρέος. Και η μία δεν αποκλείει την άλλη»

Ο Σεντένο δήλωσε ότι «αυτό το μέρος των κεφαλαίων που χρειάζονται τα κράτη-μέλη για να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους πρέπει να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού» και συνέχισε:

«Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 πριν περάσουν δύο χρόνια».

Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αυξήθηκε σήμερα, αντανακλώντας κάποια απογοήτευση στις αγορές ομολόγων για το σχέδιο διάσωσης, ύψους μισού τρις ευρώ, που συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει