Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΙΝΑΛ: Προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής

Για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και την αντιμετώπιση της «βαθιάς οικονομικής κρίσης που αφήνει» πίσω της προετοιμάζεται το Κίνημα Αλλαγής.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές ετοιμασίες για τη διατύπωση της πρότασης του κόμματος, που θα επεξεργαστεί σχετικά με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Χρηστίδης, με τηλεδιάσκεψη, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα συνεδριάσει, επίσης με τηλεδιάσκεψη, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για να προσδιορίσει τους άξονες και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την επόμενη ημέρα.

Τόσο ο κ. Χρηστίδης όσο και οι κ. Όθωνας και Πρωτόπαπας, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, υπογράμμισαν τη σημερινή δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά πως θα αντιπαρατεθούν δύο αντιλήψεις:

  • η συντηρητική της Ν.Δ. και
  • η ανάγκη για Αλλαγή με νέα Κοινωνική Συμφωνία

Όπως τόνισαν η πρόταση του ΚΙΝΑΛ θα είναι ρεαλιστική, σύμφωνα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, χωρίς λαϊκισμούς.

Θα λαμβάνει υπόψη ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδενδρα» αλλά και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις για την έκδοση ή μη ευρωομολόγου, το οποίο το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ως απαραίτητο βήμα για την ανόρθωση των ευρωπαϊκών οικονομιών και την πορεία προς την ομοσπονδιοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ απέρριψαν κάθε συζήτηση περί μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ασκώντας κριτική στον υφυπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του.

«Πρέπει να κλείνει τα παράθυρα. Τέτοιες απόψεις κρύβουν τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της Ν.Δ.», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ο ίδιος σημείωσε πως «η φράση του κ. Μητσοτάκη για ενίσχυση του κράτους και του ΕΣΥ συνιστά δικαίωση των όσων παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια», συμπληρώνοντας ότι «στο τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων είμαστε και θα παραμείνουμε μπροστάρηδες καθώς μας δικαιώνει καθημερινά ο κ. Τσιόδρας με όσα λέει για τη φροντίδα των ευπαθών ομάδων».

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έθεσαν θέμα μεροληπτικής κι όχι πολυφωνικής, αναλογικής ενημέρωσης από τα ΜΜΕ. Κράτησαν όμως σαφείς αποστάσεις από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει το θέμα στο ΕΣΡ εκ μέρους της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Το ζήτημα το έθεσε εδώ και μέρες η Φώφη Γεννηματά αλλά δεν είναι τώρα η ώρα, μέσα στη κρίση για συγκεκριμένες ενέργειες. Εμείς δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανένα να μιλάει εκ μέρους μας», δήλωσαν.

Ο Παύλος Χρηστίδης επισήμανε ότι είναι μεγάλο λάθος των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση τού ΠΟΥ και ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Παρασκευή κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον βουλευτή αρμόδιο για θέματα Υγείας, Ανδρέα Πουλά και στελέχη του Τομέα Υγείας θα επισκεφθούν το νοσοκομείο «Αττικόν».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει