Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά στη Λάρισα

«Η ιχνηλάτηση ενός κρούσματος στον οικισμό των Ρομά της Λάρισας μας οδήγησε σε 20 άτομα»

Σε καραντίνα μπήκε η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι Αρχές, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή κάτι που επέβαλε την καραντίνα σε όλο τον οικισμό για 14 μέρες.

«Η ιχνηλάτηση ενός κρούσματος στον οικισμό των Ρομά της Λάρισας μας οδήγησε σε 20 άτομα, που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Γι αυτό και κηρύξαμε τον οικισμό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και προχωρήσαμε σε εφαρμογή καραντίνας».

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, «αναστέλλονται για 14 ημέρες η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», ενώ θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι, στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και τους Σοφάδες.

Ακόμη θα οριστούν διαμεσολαβητές στις κοινότητες των Ρομά, ενώ οριστικοποιήθηκε το πλάνο εφοδιασμού του συνοικισμού στη Λάρισα.

Επιπλέον ενισχύονται οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Λάρισας. Παράλληλα ενισχύεται η προστασία στη δομή του Κουτσόκερου.

Στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι μετέβησαν στη Λάρισα με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, γ.γ. δημόσιας υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, γ.γ. κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργο Σταμάτη και τον διευθυντή σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβο Θεοδώρου.

Το κλιμάκιο συνόδευε ο Πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ελλάν Πασσέ Βασίλης Πάντζος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, πραγματοποίησαν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

Σημειώνεται ότι όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει