Ενημέρωση με ένα κλικ

Συναγερμός στην Λάρισα: Σε καραντίνα και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, καθώς σε καραντίνα πρόκειται να μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας.

Όπως εξηγεί το ΑΠΕ, από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Στη Λάρισα μεταβαίνει αυτή την ώρα με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, γ.γ. δημόσιας υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο, γ.γ. κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργο Σταμάτη και τον διευθυντή σχεδιασμού και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβο Θεοδώρου.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο Πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ελλάν Πασσέ Βασίλης Πάντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς, με τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

Σημειώνεται ότι όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει