Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΙΝΑΛ: Μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους στη ναυτιλία

«Κυβέρνηση και υπουργός είναι οπαδοί της πρακτικής του διαχωρισμού των εργαζομένων»

Το Κίνημα Αλλαγής ζητεί μέτρα ανακούφισης για όλους τους εργαζόμενους στη ναυτιλία, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι διαχωρίζει τους ναυτικούς.

Όπως σχολιάζει ο τομέας Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του, «για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης αποδεικνύουν ότι είναι οπαδοί της πρακτικής του διαχωρισμού των εργαζομένων» και συνεχίζει:

«Αυτή την φορά στην ΠΝΠ που περιγράφονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού covid 19, το άρθρο 63 αναφέρει μέτρα στήριξης ναυτικής εργασίας».

«Στο συγκεκριμένο άρθρο σκοπίμως, αναφέρει την ναυτική εργασία που παρέχεται μόνο στα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών χωρίς να συμπεριλαμβάνει την ναυτική εργασία που παρέχεται στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας. Ιδιαίτερα την παρούσα χρονική συγκυρία, όπου οι ποντοπόροι ναυτικοί (πληρώματα και αξιωματικοί) δεν μπορούν να ναυτολογηθούν και τίθενται σε αναγκαστική αργία λόγω κορονοϊού» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και σημειώνει:

«Είναι άξιο απορίας με ποια κριτήρια κάνει αυτόν τον διαχωρισμό, όταν ο όρος ναυτεργασία συμπεριλαμβάνει όλους τους ναυτικούς μας. Είτε δεν το γνωρίζει (πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε) είτε το γνωρίζει και το παρακάμπτει σκοπίμως. Ευχόμαστε να ισχύει το πρώτο διότι αν ισχύει το δεύτερο μόνο για μέτρα στήριξης της ναυτικής εργασίας (όπως επιγράφεται στο άρθρο 63) δεν μπορεί να επαίρεται ούτε ο ΥΝΑΝΠ ούτε η κυβέρνηση».

Το Κίνημα καλεί τέλος τον κ. Πλακιωτάκη «να συμπεριλάβει και τους ναυτικούς μας στην ποντοπόρο ναυτιλία μαζί με τους ναυτικούς μας στην ακτοπλοΐα, καθώς η ναυτική εργασία είναι αυτή που παρέχεται από όλους τους ναυτικούς μας σε όλους τους κλάδους της εμπορικής Ναυτιλίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More