Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ερευνάται η απόκρυψη νεκρών σε ιταλικό γηροκομείο

Στο «Pio Albergo Trivulzio» καταγράφηκαν περισσότεροι από 100 θάνατοι ηλικιωμένων

Στο μεγαλύτερο γηροκομείο της Ιταλίας, το «Pio Albergo Trivulzio» του Μιλάνο, διεξάγεται έρευνα για απόκρυψη νεκρών ηλικιωμένων που πέθαναν από την πανδημία του κορονοϊού!

Όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, υπάρχει η υποψία ότι η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας μπορεί να απέκρυψε περισσότερους από 100 θανάτους από τον Covid-19, κάτι που ερευνάται με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για περισσότερους από 70 θανάτους τον Μάρτιο και τουλάχιστον άλλους 30 τον Απρίλιο, οι οποίοι, επισήμως, οφείλονται σε πνευμονία.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, υπάρχει η υποψία ότι δεν δόθηκαν προστατευτικές μάσκες στο προσωπικό και δεν πληροφορήθηκαν για τα κρούσματα στο γηροκομείο οι οικογένειες των ηλικιωμένων.

Όπως γράφει ο Ιταλικός Τύπος, «τα φέρετρα φέρονται να τοποθετήθηκαν και στην εσωτερική εκκλησία του οίκου ευγηρίας».

Η διεύθυνση του «Pio Albergo Trivulzio» απορρίπτει κάθε κατηγορία και δηλώνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με το υπουργείο υγείας και και με την δικαιοσύνη.

Δεν πρόκειται, όμως, για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς σε πολλούς οίκους ευγηρίας, σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν εκατοντάδες θάνατοι ηλικιωμένων από τον νέο κορονοϊό.

Επιβλήθηκε υποχρεωτική καραντίνα και το σύνολο των υπερηλίκων δεν μπορεί ακόμη να βγει από τα κτήρια και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει