Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουμουτσάκος: Οι εγκαταστάσεις υποδοχής στα νησιά είναι υπερπλήρεις

«Υπάρχει ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους για την αποσυμφόρηση των νησιών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, επανέλαβε την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους εταίρους, στη βάση του δίκαιου καταμερισμού, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, επειδή τα κέντρα είναι υπερπλήρη», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ και μήνες τονίζουμε στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι πρέπει να υπάρχει δίκαιος καταμερισμός του βάρους».

Σχετικά με την πανδημία, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει επιδείξει σημαντική επιτυχία στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της πανδημίας» και συνέχισε:

«Η διαχείριση και αντιμετώπιση μίας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα πανδημίας, αποδεικνύει ότι θα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο, οποιαδήποτε πιθανή δύσκολη κατάσταση στις δομές φιλοξενίας, κάτι που είναι φυσικά, μια εντελώς διαφορετική πρόκληση».

Επιπλέον, έκανε λόγο για μια διπλή πρόκληση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η Ελλάδα: «υπερπλήρεις εγκαταστάσεις υποδοχής και κέντρα και ταυτόχρονα, η πρόκληση της πανδημίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού στα ΚΥΤ και ζήτησε να παραχωρηθούν από την Ευρώπη «ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε έγκαιρα όσους πρόσφυγες και μετανάστες κρίνεται αναγκαίο» και συνέχισε:

«Η νέα πρόκληση απαιτεί χώρους καραντίνας και απομόνωσης, η δημιουργία των οποίων ήταν αδύνατο να έχει προβλεφθεί πριν από την έξαρση της πανδημίας».

Επιπλέον, έκανε λόγο για την ανάγκη παροχής απαραίτητων υλικών, «όπως απολυμαντικά και ιατρικός εξοπλισμός».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More