Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Νοσούν 2.500 γιατροί και νοσηλευτές στη Γερμανία

«Ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος»

Ο κορονοϊός έχει μολύνει περισσότερους από 2.500 Γερμανούς γιατρούς και νοσηλευτές, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν από την ασθένεια Covid-19 του κορονοϊού, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται εκτός νοσοκομείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, τα οποία επικαλείται η Sueddeutsche Ζeitung.

Παράλληλα στη Γερμανία οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό αν και έχουν περιοριστεί, θεωρούνται ακόμη σημαντικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νοσοκομεία του Βερολίνου απηύθυναν έκκληση σε ιδιώτες που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, να κατασκευάσουν προστατευτικές μάσκες.

Ήδη σε αυτή τη διαδικασία έχουν μπει πολλές βιοτεχνίες, ακόμη και το εργαστήριο κατασκευής των κοστουμιών για τις μεγάλες σκηνές της πόλης.

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με την εργοδοσία του κλάδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν αυξήσεις στις αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβαρύνονται σημαντικά αυτή την περίοδο.

«Θέλω να μιλήσω προσωπικά με τους εργοδότες, προκειμένου να βρούμε τρόπους να αναγνωρίσουμε την εκπληκτική προσφορά αυτών των ανθρώπων» δήλωσε στη Bild.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More