Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουτσούμπας: Να παγώσουν τα αντεργατικά μέτρα

«Να ληφθούν μέτρα ανακούφισης του λαού με πάγωμα δόσεων δανείων, τιμολογίων ΔΕΚΟ»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, ζήτησε «να παγώσουν τα αντεργατικά μέτρα».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, επισήμανε πως όλοι και όλες αυτές τις μέρες, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βγει όρθιος και δυνατός ο λαός, προστατεύοντας τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών, αλλά και τα δικαιώματά του στους χώρους δουλειάς.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ιδιαίτερα τώρα, με αφορμή την πανδημία, βάζετε σε καραντίνα εργασιακά δικαιώματα ακόμα και εκείνο της συνδικαλιστικής δράσης» και κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλά για προστασία των θέσεων εργασίας, αλλά δεν ακυρώνει τις περισσότερες από 100.000 απολύσεις που έγιναν μόνο μέσα στον Μάρτιο.

Ζήτησε να παγώσουν άμεσα τα αντεργατικά μέτρα, να ληφθούν μέτρα ανακούφισης του λαού με πάγωμα δόσεων δανείων, τιμολογίων ΔΕΚΟ κλπ. και να ενταχθούν περισσότερες κατηγορίες στο πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ, από το οποίο τώρα εξαιρούνται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, ΕΒΕ, επιστήμονες με μπλοκάκι.

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ αποδέχεται την ατομική ευθύνη, η οποία όμως εμπεδώνεται όταν συμβαδίζει με τη συλλογική ευθύνη του κράτους για να λυθούν τα επείγοντα, τα άμεσα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων και η ομοψυχία του λαού μπορεί να εκφραστεί τώρα απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών της που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Υπογράμμισε ότι ο μύθος για την αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που είναι θέση όλων των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ, αποκαλύφθηκε από τη μεγάλη κερδοσκοπία των ιδιωτικών κέντρων και των μονοπωλιακών ομίλων που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν χρυσές δουλειές.
Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των γιατρών και υγειονομικών για άμεση κάλυψη των τραγικών ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, με προσλήψεις, αλλά και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Αναφέρθηκε ακόμα στα προβλήματα της εκπαίδευσης, της οικονομίας, αλλά και στην περίφημη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» που περίτρανα αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει, αφού η ΕΕ δεν είναι για το συμφέρον των λαών, αλλά ιμπεριαλιστική καπιταλιστική ένωση κρατών.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αφύπνιση της μόνης πραγματικής υπερδύναμης που είναι οι λαοί. Η πανδημία ας αποτελέσει την αφετηρία για τη συνολική ανατρεπτική πορεία των λαών, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει