Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρίτσης: Επισημαίνουμε ολιγωρίες ενίσχυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας

«Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε πως «η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Επίσης χαρακτήρισε «σημαντική την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση».

«Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική κοινότητα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί», πρόσθεσε.

«Το 2015-2019 έγιναν στο ΕΣΥ 19.500 χιλιάδες προσλήψεις εκ των οποίων οι 6.500 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, ενώ 8.500 από τις συνολικές προσλήψεις ήταν μόνιμες» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία των προσλήψεων που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σκεφτείτε που θα βρισκόμασταν σήμερα διαφορετικά».

Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να «συνεχίσει στη λογική αυτή» και υπογράμμισε πως:

«Έχουμε δηλώσει εξαρχής ότι θα βάλουμε πλάτη σε ότι έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των δικών μας πρώην υπουργών και νυν Τομεαρχών Υγείας, κκ Ξανθού και Πολάκη, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα αλλά πρέπει να επισημαίνουμε και τις ολιγωρίες στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Μόλις περάσει η κρίση, να συζητήσει το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για την ενίσχυση του ΕΣΥ» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει