Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Ενωμένοι και συντεταγμένοι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς φορείς για τον κορονοϊό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους κοινωνικούς φορείς για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  και οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν, στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και τακτικών συναντήσεων για την από κοινού αντιμετώπιση της απειλής του κορονοϊού.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους χώρους εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης ευχαρίστησε τους κοινωνικούς εταίρους για την άμεση ανταπόκρισή τους στη σημερινή έκτακτη πρόσκληση και, κυρίως, για το πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και τακτικών συναντήσεων για την από κοινού αντιμετώπιση της απειλής του κορονοϊού, πολιτεία, εργαζόμενοι και εργοδότες μαζί. Οι προτάσεις, που διατυπώθηκαν στη σύσκεψη, θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας και θα αξιοποιηθούν πολύ σύντομα στο πλαίσιο της επόμενης δέσμης μέτρων των κυβερνητικών παρεμβάσεων» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, διατυπώνοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι και αυτήν την κρίση «θα την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, συντεταγμένοι και θα συμβάλουν όλοι από κοινού – εργοδότες, πολιτεία και εργαζόμενοι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι μία επιδημία, όπως ο κορονοϊός, πολλώ δε μάλλον μία ενδεχόμενη πανδημία, δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά, «θα μας πλήξει όλους».

«Γι’ αυτό, πρέπει όλοι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία, να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε όποια φαινόμενα παρουσιαστούν. Ελπίζω να μην είναι σαν αυτά που βλέπουμε στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία» υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει