Ενημέρωση με ένα κλικ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σε περισσότερα σχολεία διανεμήθηκαν γεύματα φέτος

Αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολικά γεύματα που δίνονται την τρέχουσα σχολική χρονιά

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα 9 Μαρτίου, ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα διανομής των σχολικών γευμάτων, είναι αυξημένος κατά 18% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Μιχαηλίδου:

  • Ο αριθμός των σχολικών μονάδων είναι κατά 18,2% υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (Μάρτιος 2019: 839, Μάρτιος 2020: 992)
  • Ο αριθμός των τμημάτων στα οποία υλοποιείται το πρόγραμμα είναι κατά 10,9% αυξημένος (Μάρτιος 2019: 55 τμήματα από τα 63, Μάρτιος 2020: 61 από τα 74 τμήματα)
  • Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι αυξημένος κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (Μάρτιος 2019: 138.293, Μάρτιος 2020: 145.759)
  • Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 7,5% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι (Μάρτιος 2019: 76,5%, Μάρτιος 2020: 84%)

Τα στοιχεία αυτά, τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της κυρίας Φωτίου ότι δήθεν «στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αρέσουν τα σχολικά γεύματα».

«Επιτύχαμε, όπως επιβεβαιώνουν και τα συγκριτικά στοιχεία, την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών γευμάτων ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που έχουν οικογένειες μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να εξασφαλίσουν καθημερινό γεύμα» είπε η κ. Μιχαηλίδου και συνέχισε:

«Απλοποιούμε τις διαδικασίες, συγκεκριμενοποιούμε το πλαίσιο για να μην υπάρχουν ασάφειες που δημιουργούν καθυστερήσεις, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, ώστε ο θεσμός των σχολικών γευμάτων να καλύπτει τις ανάγκες για τις οποίες θεσπίστηκε», επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, αναφερόμενη στο δελτίο Τύπου που είχε αποστείλει για τα σχολικά γεύματα η κα Μιχαηλίδου δήλωσε πως «μας έκανε να γελάσουμε».

Όπως ανέφερε η κα Φωτίου, «η κα Μιχαηλίδου, με το σημερινό της δελτίο Τύπου για τα σχολικά γεύματα έσπασε τα όρια του κωμικού και τέτοιες δύσκολες μέρες μας έκανε να γελάσουμε».

«Επαίρεται για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που παίρνουν φέτος σχολικά γεύματα» δήλωσε και συνέχισε:

«Της θυμίζουμε ότι η απόφαση για τον αριθμό των σχολείων και των παιδιών ετοιμάσθηκε πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και μάλιστα ο σχετικός διαγωνισμός για τους προμηθευτές των γευμάτων δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου του 2019. Εμείς από το 2016 αυξάναμε κάθε χρόνο τον αριθμό των γευμάτων φθάνοντας το 2019-20 στα 185.000 και έχοντας αποφασίσει το 2021-22 να τρώνε δωρεάν καθημερινά όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου (600.000)» τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεανώ Φωτίου απευθυνόμενη στην κα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι ότι τόσο η δαπάνη, όσο και ο αριθμός των σχολικών γευμάτων για φέτος σχεδιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και σήμερα, Μάρτιο μήνα, σε πάρα πολλά σχολεία δεν διανέμονται γεύματα. Πείτε μας αλήθεια, τα 1425 παιδιά στα 15 σχολεία της Λέσβου, παίρνουν γεύματα;» αναρωτήθηκε η κα Φωτίου.

«Αλλά, βέβαια, η αναφορά στα σχολικά γεύματα την ίδια μέρα με τις ανακοινώσεις του κ. Μηταράκη για τα ασυνόδευτα ανήλικα, δείχνει ακριβώς πόσο η κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα παιδιά, ποντάροντας στη δεδομένη ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας γι αυτά, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντίβαρο στην κοινή γνώμη και να μειώσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις καταστροφικές της πολιτικές στο προσφυγικό και την οικονομία» τόνισε καταλήγοντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει