Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυρανάκης για Novartis: Αποδείχθηκε ότι ήταν μάρτυρες εκλογικού συμφέροντος

Μάρτυρες «εκλογικού συμφέροντος» χαρακτήρισε τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» ο βουλευτής της ΝΔ, μέλος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Λίγη ώρα προτού η επιτροπή εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις και λάβει αποφάσεις για τα επόμενα βήματά της, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για τον ρόλο των δύο προστατευομένων μαρτύρων στη διενεργούμενη έρευνα για τη Novartis, την άρνησή τους να προσέλθουν για εξέταση από την ειδική επιτροπή και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ερώτηση που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει στους μάρτυρες είναι “ποιοι σας έβαλαν να πείτε τέτοια ψέματα”. Έχει γραφτεί, για παράδειγμα, σε μία από τις 28 καταθέσεις του ενός μάρτυρα, ότι μπήκε μία μαύρη BMW στο parking του Μαξίμου -ενώ το Μαξίμου δεν έχει parking- και βγήκε μία βαλίτσα με πολλά χαρτονομίσματα που δόθηκε στον κ. Σαμαρά. Η ίδια η κ. Τουλουπάκη, βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο, έχει αποδείξει ότι αυτό είναι ψέμα», ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και κατήγγειλε: «Αυτοί οι μάρτυρες δεν είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αλλά μάρτυρες εκλογικού συμφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα από την προανακριτική επιτροπή που ψήφισε να μην εξεταστούν. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ, ψήφισαν να εξεταστούν με τον ίδιο τρόπο που εξετάστηκαν και από τον κ. Σοφουλάκη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει