Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυριάκος Βελόπουλος: «Ο Σαράκης πήρε 30 εκατ. ευρώ στην υπόθεση NOVARTIS»

Μεγαλώνει η κόντρα του Κυριάκου Βελόπουλου με τον  μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη και βουλευτή του, Παύλο Σαράκη, μετά τη διαγραφή του δεύτερου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης, με το Βελόπουλο να αποκαλύπτει ότι  ο Παύλος Σαράκης έλαβε ως δικηγόρος αμοιβή 30 εκατ. ευρώ για την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαράκης ηγήθηκε του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, εξελέγη βουλευτής του κόμματος ενώ πριν από περίπου 15 ημέρες διεγράφη από την ΚΟ με απόφαση του κ. Βελόπουλου.

«Για ποια Δικαιοσύνη να μιλήσουμε, όταν δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε με τα κλεμμένα από τη Novartis; Οι Αμερικανοί ήδη πήραν 350 εκατ. από τη Novartis. Επίσης εκατομμύρια πήραν και ο δικηγόρος με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όλοι κονόμησαν στην πλάτη των Ελλήνων», για να πει στην συνέχεια ότι «ο Σαράκης είναι αυτός ο δικηγόρος, προχθές μόλις έμαθα ότι πήρε 30 εκατ.».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Βελόπουλου είπε «μάθαμε σήμερα για μια βαλίτσα που περιείχε 30 εκατ. ευρώ και παραδόθηκε σε έναν που μέχρι πριν από 10 ημέρες ήταν βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μάλιστα τιμήθηκε από τον πρόεδρο της με το να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν από τον βουλευτή σε αυτούς που του έδωσαν 30 εκατ ευρώ. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες αποκόμισαν παρανόμως οικονομικό όφελος από την υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα.

Με ανάρτηση στο Χ πήρε θέση και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γράφοντας ότι «η σχετική δήλωση του κυρίου Βελόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την προστασία των μαρτύρων καθώς η καταγγελία αυτή αποδεικνύει ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος και πρέπει άμεσα να αρθεί η προστασία τους».

Ο κ. Σαράκης δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις είπε πως συνεργάστηκε ως δικηγόρος με τις αμερικανικές ελεγκτικές αρχές και το ύψος της τελικής αμοιβής που έλαβε καθορίστηκε από το ύψος του προστίμου που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην εταιρεία Novartis.

«Η αμοιβή που έλαβα για τις νομικές μου υπηρεσίες για την πολύκροτη υπόθεση Novartis αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική εταιρία Νοβάρτις για αθέμιτες πρακτικές. Θα πρέπει να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι μου και η ελληνική κοινωνία ότι τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές φορολογούνται κανονικότατα και έχω αποδώσει και θα αποδώσω εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο δηλαδή επιστρέφω στους Έλληνες πολίτες εκατομμύρια ευρώ.

Είμαι υπερήφανος που εισέρχομαι στην πολιτική οικονομικά αυτοδύναμος. Και αν κάποιους αυτό ενοχλεί λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς. Εγώ εισήλθα στην πολιτική σκηνή όντας οικονομικά αυτοδύναμος ώστε να έχω την ελευθερία της έκφρασης και της άποψης. Λυπάμαι εν εξαιτίας αυτού του λόγου πικραίνεται ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος» είπε ο κ. Σαράκης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει