Ενημέρωση με ένα κλικ

Σφοδρή κόντρα για τον έλεγχο της εξουσίας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει το συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει το συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα βέλη να βάλλουν εκατέρωθεν, εντός και εκτός του συνεδρίου, σε μια σφοδρή κόντρα για τον έλεγχο της εξουσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τη βάση της αυτοκριτικής για τα λάθη που πρέπει να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη φορά που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, με τη φράση:

«Πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».

«Τη δεύτερη φορά αριστερά, πώς θα καταφέρουμε, κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας;» αναρωτήθηκε από βήματος, ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα ως παράδειγμα αποφυγής για τη δεύτερη φορά αριστερά ο κ. Τσίπρας έφερε την προαγωγή του επιχειρησιακού επικεφαλής της πυροσβεστικής στην τραγωδία στο Μάτι.

«Και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για το πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Αφού την ξηλώσεις τη σαπίλα, κανόνες διαφάνεια αξιοκρατεία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του κόμματος της αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα “ή εμείς, ή αυτοί”».

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και απόπνοια «ακροδεξιών πρακτικών».

Παράλληλα, σήμερα 16 Φεβρουαρίου, το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για χούντα, μιλώντας στο Οpen, δίνοντας άρωμα Novartis και προανακριτικής επιτροπής Παπαγγελόπουλου.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, είναι χούντα. Είπε δηλαδή, ότι «αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς».

Για «ωμή, αφτιασίδωτη, κυνική ομολογία» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρος που συνέχισε λέγοντας:

«Άλλωστε το πώς μας το έχει ήδη δείξει με τον Παπαγγελόπουλο».

«Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη» ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και συνέχισε:

«Υπό τα όμματα των διαλυμένων υπηρεσιών, της έλλειψης ηγεσίας είδαμε το φαινόμενο να χάνονται δεκάδες ανθρώπινες ζωές λες και βρισκόμαστε σε πολεμική περίοδο»

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της αστυνομίας και προήγαγε σε υποστράτηγο τον επιχειρησιακό επικεφαλής της Πυροσβεστικής…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει