Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκέψεις για αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικές αλλαγές ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί ο απολογισμός της εκλογικής ήττας του κόμματος.

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να εισηγηθεί και το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει πρόταση, στην οποία σκοπεύει σε άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο όσο και το οικολογικό πρόσημο.

Σε κάθε περίπτωση, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε μια σειρά από ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά στο δρόμο προς το Συνέδριο του Μαΐου.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σκληρή  αντιμαχία ανάμεσα στην πλειοψηφία και στη μειοψηφία του κόμματος τόσο για το όνομα που θα προστεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον εύρος της συμμετοχής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η τελευταία Πολιτική Γραμματεία, πάντως, εξουσιοδότησε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση για το όνομα, με στόχο την αποφυγή του εσωκομματικού δημοψηφίσματος ενώ αποφάσισε στο Συνέδριο περίπου 250 αριστίνδην.

Αυτοί θα είναι προσκεκλημένοι, προσωπικότητες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία. Αποφασίστηκε, επίσης, ότι η νέα ΚΕ θα αποτελείται από 251 μέλη, με ειδική πρόνοια ώστε τουλάχιστον το 1/5 να προέρχεται από την Προοδευτική Συμμαχία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει