Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015

Θέση στη διαμάχη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη δική του τοποθέτηση, πήρε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος προτού αποχωρήσει από το βήμα της Βουλής κατέθεσε στα πρακτικά τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015.

«Ναι, ο Αλεξης Τσίπρας και τα πλεονάσματα έδωσε και τα εργασιακά δεν πήρε. Τουλάχιστον αυτός όμως, μείωσε το πλεόνασμα στο 3,5% από 4,2% που είχε συμφωνήσει η Ν.Δ.» σημείωσε, κατά τη δευτερολογία του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Κύριε Μητσοτάκη χρωστάτε μία συγγνώμη. Όπως και ο κ. Τσίπρας χρωστάει στους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου».

«Το ότι έχουμε πωλήσεις ομολόγων κάτω του 1%, το χρωστάτε στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου» έσπευσε να συμπληρώσει, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια, αφού ξεκαθάρισε ότι οι δρόμοι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χωρίσει οριστικά και αμετάκλητα, ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι «χρεώνει στους πρώην συντρόφους του τη νομιμοποίηση του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας».

Προτού αποχωρήσει από το βήμα, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του α’ εξαμήνου του 2015, τις οποίες χαρακτήρισε απόλυτα νόμιμες.

«Παραδίδω συσκευή αποθήκευσης με τις ηχογραφημένες συνεδρίες του Eurogroup. Πάγια θέση του ΜέΡΑ25 είναι πώς όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στους διαλόγους, στις τοποθετήσεις και στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι στη διάθεση του προέδρου της Βουλής να αποφασίσει πώς θα ενημερωθούν γι’ αυτές τα μέλη του Κοινοβουλίου» κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει