Ενημέρωση με ένα κλικ

Κουρουμπλής: Και οι Μικρασιάτες μπήκαν ως λαθραίοι

Η δήλωση του πρώην βουλευτή και οι διευκρινίσεις του

Ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στους Έλληνες πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, παραλληλίζοντάς τους με όσα βλέπουμε αυτόν τον καιρό στο προσφυγικό.

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Κουρουμπλής είπε:

«Κατάγομαι από οικογένεια που έζησε το δράμα αυτό το 1922, και τότε είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα, παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής (…) Και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα μπήκαν ως λαθραίοι, γιατί τους ζητούσαν διαβατήρια. Τρεις μέρες πριν την Καταστροφή βγήκε διάταγμα που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο».

Δίνοντας σήμερα διευκρινίσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε:

«Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες στην τύχη τους αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ίωνας στην Ελλάδα έπρεπε να έχει διαβατήριο». Αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα πρόσθεσε ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου. Ο Κεμάλ μπήκε στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Έλληνες ήταν στα αζήτητα».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και τις ενέργειες της κυβέρνησης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε ότι «περιορίζει τις επιτάξεις στα νησιά ενώ θα έπρεπε να επιτάξει όλους τους δήμους της χώρας. Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί και εγώ ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξω όλη την κατανομή».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά ώστε να πάνε στην Ευρώπη που «έχει μια συμπεριφορά που κατατείνει στο σηκώστε όλο το πρόβλημα εσείς» και να τους πει «ή μεταφέρετε τη διαδικασία του ασύλου στην Τουρκία και ό,τι πέφτει στην Ελλάδα ή και εμείς αφήνουμε ανοιχτά τα σύνορα».

«Αν δεν εκβιαστεί η Ευρώπη η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα γίνουμε όλοι ρατσιστές» συμπλήρωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει