Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ηγεσία του ΥΠΕΣ

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αργότερα, συγκεκριμένα στις 19:00, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο: «Δι’ αυτά πολεμήσαμεν… Αρχαιότητες και Ελληνική Επανάσταση», στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επιπλέον σημειώνεται πως το πρωί της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αντιμετώπισαν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους δήμους λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις εκλογές του 2019.

Επισήμανε ωστόσο, πως με νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών έχει διευκολυνθεί η υπογραφή δημοτικών συμβάσεων για παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίστηκε η συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Παράλληλα στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, μέλη του προεδρείου, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ενώ επίκεντρο της συνάντησης, που ήταν η πρώτη της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό, βρέθηκαν η αναπτυξιακή προοπτική της αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» αλλά και πάντα επίκαιρο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει