Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοχάρης: Το 2020 ορόσημο για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

«Όλοι πλέον έχουν μόνο καλά λόγια για την Ελλάδα»

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τα εγκαίνια της επαγγελματικής-τουριστικής έκθεσης «Horeca 2020», τόνισε πως «το 2020 μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί σε έτος ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Τα εγκαίνια της επαγγελματικής-τουριστικής έκθεσης «Horeca 2020», πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 120.000 επισκέπτες.

Από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΞΕΕ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Horeca, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου, o κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι ο υπ’ αριθμόν έναν στόχος του υπουργείου και παρουσιάζοντας δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση εστίασε στην πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων χωρίς καμία εξαίρεση.

«Η στιγμή μας είναι τώρα, τώρα που η Ελλάδα προκαλεί μόνον θετικά συναισθήματα στη διεθνή κοινότητα και αποσπά επαίνους: Από τους εταίρους της και τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ -μέχρι τα επενδυτικά funds και τα εκατομμύρια τουριστών που την επισκέπτονται. Όλοι πλέον έχουν μόνο καλά λόγια για την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός.

Στην παρέμβαση του, ο υπουργός, αφού ανέφερε ότι τίποτα δεν είναι απλό κι εύκολο, υπό το πρίσμα των μεγάλων προκλήσεων (γεωπολιτικών εξελίξεων, κλιματική αλλαγή, μετανάστευσης, επιδημίας κορονοϊού), υπογράμμισε ότι ο εφησυχασμός απλώς απαγορεύεται.

«Στη δική μας αντίληψη, το υπουργείο Τουρισμού δεν είναι παθητικός παρατηρητής και “τροχονόμος” των εξελίξεων. Αντιθέτως, είναι το επιτελικό στρατηγείο που ενώνει δυνάμεις, αξιοποιεί ευκαιρίες, θωρακίζει και αναβαθμίζει τον τουρισμό και τις δυνατότητές του. Αυτό ξεκινήσαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί αυτό αξίζει στον ελληνικό τουρισμό, αυτό αξίζει στον Έλληνα ξενοδόχο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός εξέφρασε την πίστη πως το 2020 μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί σε έτος ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή δίνεται ώθηση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Παράλληλα εμπλουτίζεται το προϊόν μας με την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και μεταξύ άλλων αναδιατάσσεται το σύνολο της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης έκανε ειδική αναφορά σε μια δράση που φέρει την ονομασία «HOTELS FOR» και είναι, όπως είπε, η έμπρακτη ανταπόδοση του ελληνικού ξενοδοχείου στην ελληνική κοινωνία.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου με το ΞΕΕ ιδρύεται ο εν λόγω φορέας που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο το ξεδίπλωμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, όπως είπε ο υπουργός.

«Κάνουμε πράξη τον διακηρυγμένο στόχο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας για ανάπτυξη η οποία θα φτάνει σε όλους. Για τη στήριξη των πιο αδύναμων, για την επούλωση πληγών που άφησε πίσω της η κρίση, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη βιώσιμη ανάπτυξη παντού και για όλους», σημείωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει