Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία

Το «παρών» στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έδωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Αποτελεί πρώτη μου προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. από το βήμα του συνεδρίου «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, απαριθμώντας τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει ήδη η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22%, μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαμε δεσμευτεί, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής» είπε συγκεκριμένα.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο Πρωθυπουργός είπε: «Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης» και πρόσθεσε πως «το λιανεμπόριο υπήρξε πάντα μέτρο ευημερίας του τόπου».

«Τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά, και αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικρατεί στην αγορά. Όμως δεν έχω αυταπάτες. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς, αν αναλογιστούμε την κατάσταση σήμερα αλλά και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Live | Χαιρετισμός στο Συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Publiée par Kyriakos Mitsotakis sur Vendredi 7 février 2020

Ανέφερε ακόμη πως το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10% και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων» και συμπλήρωσε πως ο κλάδος «καλείται να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει