Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεραπετρίτης: Σκέψεις για αυτονόμηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ

«Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις αλλαγές θα εισαγάγει η UEFA»

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, προχώρησε με δηλώσεις του, στην αποκάλυψη της πρόθεσης για ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ.

Ο κ. Γεραπετρίτης το προηγούμενο διάστημα είχε συναντήσεις σε Νιόν και Γενεύη με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, με θέμα την αντιμετώπιση των παθογενειών του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΕΑ όσον αφορά το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση με την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, τόνισε πως στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν, θα εισαγάγει το καταστατικό της ΕΠΟ η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ενώ υπογράμμισε ότι η συνάντηση με τον Ντέμη Νικολαϊδη έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς από τέτοια ραντεβού.

Αναφορικά με τις επαφές που είχε με ανθρώπους της UEFA και της FIFA, μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπήρξε μια ευρεία συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια της UEFA στη Γενεύη, με την ανώτατη διοίκηση και τον πρόεδρο, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη βαθιά κρίση που βιώνει.

Κρίση όχι μόνο αθλητική, αλλά και κρίση αξιών. Χρειάζεται άμεσα ριζική επανεκκίνηση, η οποία θα στηρίζεται σε αυστηρό πλαίσιο κανόνων.

Ο πρόεδρος της UEFA θα έρθει μέσα στον Φεβρουάριο να υπογράψει ένα συνυποσχετικό με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα το φτιάξει η κυβέρνηση και θα το συνυπογράψει η UEFA, που μαζί με τη FIFA θα κάνουν τις προτάσεις. Υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας, ζητήσαμε την τεχνική βοήθεια για το ευρύ φάσμα του ποδοσφαίρου.

Το συνυποσχετικό θα περιλαμβάνει την τεχνική βοήθεια της UEFA, η οποία έχει κάνει ήδη μελέτες και θα αξιοποιήσει τα όποια εργαλεία. Η ελληνική κυβέρνηση, από πλευράς της, θα παράσχει την πλήρη πολιτική κάλυψη και θα νομοθετήσει ότι είναι αναγκαίο.

Οι κυρώσεις, πλέον, για παραβίαση των κανόνων, θα φτάνουν μέχρι και την αποβολή ομάδων από την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις αλλαγές θα εισαγάγει το καταστατικό της ΕΠΟ η UEFA.

Όμως, όποιες θέσεις προτείνει, πρέπει στο πλαίσιο της εξυγίανσης να τις ακολουθήσει και η Ελληνική Ομοσπονδία στα όργανά της. Σε ένα κυρίαρχο κράτος υπάρχουν κατανομή αρμοδιοτήτων και η Πολιτεία θέτει το πλαίσιο που θα λειτουργούν οι φορείς».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει