Ενημέρωση με ένα κλικ

Περικλής Μήτκας: Διορίστηκε πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Αντιπαράθεση της υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, για το διορισμό του Περικλή Μήτκα στη θέση του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 και το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών».

Είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και προβλέπει, τη λειτουργία της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, το άρθρο 16 για την ισοτιμία των επαγγελματικών πιστοποιητικών των κολλεγίων με αυτά των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων και το νέο μοντέλο 80-20 της χρηματοδότησης των ανωτάτων ιδρυμάτων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέρριψε τις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη ότι η νέα Εθνική Αρχή βρίσκεται στον αέρα και κινδυνεύει να βγει εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας έχει απευθείας επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία έχει ενημερώσει για τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει στο θέμα της πιστοποίησης των προγραμμάτων.

«Εμείς εκεί που όλες οι αρμοδιότητες, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκαν σε έναν παντοκράτορα υπουργό Παιδείας τις μεταφέραμε στα πανεπιστήμια ώστε να αποφασίζουν τα ίδια και όχι ο παντοκράτορας υπουργός», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει