Ενημέρωση με ένα κλικ

«Αναφαίρετο δικαίωμά μας τα 12 μίλια»

Παναγιωτόπουλος: Η ελληνική πλευρά δεν αναζητεί ιστορικά οράματα και μεγαλοϊδεατισμούς

Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως «εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα ασκήσουμε το δικαίωμα μας για τα 12 μίλια».

Η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με καλή διάθεση ενώ προσθέτει πως αναμένει το ίδιο και από την άλλη πλευρά, δηλώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» και συνεχίζει:

«Η ελληνική πλευρά μιλά με ρεαλισμό και με τα δεδομένα της σημερινής εποχής, χωρίς να αναζητεί ιστορικά οράματα και μεγαλοϊδεατισμούς. Επομένως, θα πρέπει να αναφέρουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως η δυνατότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 6 έως στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να ασκηθεί χωρίς καμία προϋπόθεση, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το γεγονός ότι δεν έχει ασκηθεί αυτό το δικαίωμα δεν σημαίνει πως έχει απεμποληθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τονίζει δε, πως με την υλοποίηση της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, διασφαλίζονται η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έστειλε μήνυμα και σε όσους «δυναμιτίζουν» το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει