Ενημέρωση με ένα κλικ

«Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα προασπίζεις παρακολουθώντας την παραβίασή τους»

Αντωνιάδης: Αν απευθύνεσαι σε κρετίνους τους λες ότι παρασύρθηκε το Ορουτς Ρέις

Ο ναύαρχος ε.α και πρώην Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντώνης Αντωνιάδης, άσκησε σκληρή κριτική για τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του Oruc Reis.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας εχθές στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και τον Δημήτρη Καμπουράκη, είπε χαρακτηριστικά πως «αυτό που μας κάνει το Ορούτς Ρέις, είναι να παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα για 24 ώρες, δηλαδή παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επι 24 ώρες. Η Ελληνική πλευρά το μόνο που κάνει, στέλνει ένα πλοίο να παρακολουθεί την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα προασπίζεις παρακολουθώντας την παραβίασή τους»

Για την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σπύρου Πέτσα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ίδιο κανάλι ότι το Oruc Reis παρασύρθηκε από τον καιρό στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα είπε:

«Αν απευθύνονται σε κρετίνους μπορείς να τους πεις, ότι ένα ωκεανογραφικό, εντεταλμένο να κάνει ωκεανογραφικές έρευνες, βρέθηκε στην υφαλοκρηπίδα λόγω καιρικών συνθηκών» και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει ο καιρός, είχε μόνο 5 μποφόρ. Μόνο έναν ακυβέρνητο πλοίο μπορεί να παρασυρθεί σε χωρικά ύδατα παρασύρεται από τον καιρό. Ένα πλοίο που έχει προπέλες και πηδάλιο δεν παρασύρεται».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει