Ενημέρωση με ένα κλικ

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τον κοροναϊό»

Συνάντηση Κικίλια – Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνεργασία για πληθώρα θεμάτων, είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες δεν αναφέρθηκαν στα μέτρα προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά αναφέρθηκαν γενικότερα στο σύστημα υγείας – και όπως είπε ο πρωθυπουργός, κεντρικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί για όλους τους πολίτες μια λειτουργική δημόσια υγεία.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα και τηρείται ό,τι προβλέπει το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα, ούτε στην υποδοχή των εμπορικών πλοίων, ούτε φυσικά των επισκεπτών που φθάνουν στη χώρα μας από την Κίνα.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα πεπραγμένα των προηγούμενων μηνών, όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων, η επιτάχυνση των προσλήψεων, η οργανωτική αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, η δυναμική αντιμετώπιση της γρίπης, το επικείμενο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και την πρόληψη, η επιτυχημένη εφαρμογή της νέας αντικαπνιστικής νομοθεσίας, και η χορήγηση των νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους των ασφαλισμένων, απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει