Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης για τροπολογία ΠΑΟΚ: Όποιος δεν ψηφίσει, διαγράφεται

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» είναι το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου προς πάσα κατεύθυνση, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία, που αφορά τη μείωση των ποινών για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη, που απείλησε με ανεξαρτητοποίηση, εάν δε δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους «γαλάζιους» βουλευτές του πως όσοι καταψηφίσουν την τροπολογία, θα βρεθούν εκτός κόμματος.

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Εκφράζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός», σχολίασαν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι.

Παράλληλα, πηγές από το Μαξίμου κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέσει για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να μην προσπαθεί «να μιζάρει στον λαϊκισμό».

«Oι μεν δενθέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του τού γυρίζουν την πλάτη. Ας μας πει όμως καθαρά. Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά», επισημαίνουν.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να βάλει κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κρατώντας ισορροπίες μεταξύ των ομάδων σεβόμενος παράλληλα την ιστορία τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει