Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άκυρο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Το μνημόνιο Λιβύης- Τουρκίας είναι άκυρο και θα καταπέσει υπογράμμισει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτική και σχέδιο και έχει προβεί ήδη σε μία σειρά από κινήσεις, οι οποίες και αποδίδουν.
Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός η Τουρκία απλώς ενέκρινε μόνη της ένα χαρτί που υπέγραψε και το οποίο δεν αναγνωρίζει κανείς απολύτως. «Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος με νομιμοποίηση να το επικυρώσει» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η γειτονική χώρα έχει οδηγηθεί σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση.
«Η Ελλάδα βρέθηκε σε φουρτούνες και καταιγίδες. Τις ξεπέρασε και αυτό θα κάνει και τώρα. Είμαι σίγουρος ότι θα βγει σε ήρεμα νερά για να συνεχίσει τη ρότα που έχει χαράξει» είπε ο πρωθυπουργός.
Άσκησε δριμεία κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του, υπογραμμίζοντας πως «ενώ εγώ βρισκόμουν απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο ενημερώθηκα για απρεπείς δηλώσεις του». Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του «λάθος πράξεις, λάθος στάση και λάθος στιγμή» και σημείωσε πως ο ίδιος δεν θα κάνει μέρος του ανταγωνισμού τα εθνικά θέματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει