Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΗΕ κατά τουρκολιβυκής συμφωνίας – «Ρεαλιστικό σενάριο η νίκη Χαφτάρ»

Θέση κατά των τουρκολιβυκών συμφωνιών για στρατιωτική συνεργασία και τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες έλαβε την Τετάρτη ο ΟΗΕ σύμφωνα με το σάιτ LibyaReview. Όπως τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού στη Λιβύη Ghassan Salame «oι συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Σάρατζ στην Τρίπολη αντιπροσωπεύουν μια ‘’σαφή κλιμάκωση’’ της σύγκρουσης στη χώρα».
Μιλώντας πάντως στους Financial Times o κ. Salame προειδοποίησε ότι μια «ένοπλη εισβολή» στην Τρίπολη θα ήταν καταστροφική, ωστόσο προέβλεψε νίκη του στρατάρχη Χαφτάρ.
Εξάλλου, το κοινοβούλιο της Λιβύης συγκαλείται εκτάκτως τη Δευτέρα για να συζητήσει για τις τουρκικές απειλές στρατιωτικής επέμβασης, καθώς σήμερα Πέμπτη θα ψηφιστεί εκτάκτως στην τουρκική εθνοσυνέλευση η αποστολή στρατευμάτων στην Λιβύη.
Αυτά που διαδραματίζονται στη Λιβύη «είναι συνωμοσία κατά του λιβυκού λαού» είχε τονίσει από πλευράς του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Aguila Saleh επισκεπτόμενος την Κύπρο.
Η Τουρκία πιθανόν να μη στείλει στρατιώτες στη Λιβύη αν οι δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην Τρίπολη και οπισθοχωρήσουν, δήλωσε πάντως την Τετάρτη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.
 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει