Ενημέρωση με ένα κλικ

Κύπρος: Προσφυγή στην Χάγη εναντίον της Τουρκίας για την Κυπριακή ΑΟΖ

Την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των τουρκικών προκλήσεων και αμφισβητήσεων στην κυπριακή ΑΟZ έχει ως στόχο η προσφυγή στην Χάγη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.
Στο ενεργειακό συμπόσιο που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως η Κύπρος θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.
«Yπάρχει μια διαδικασία δια της οποίας γνωστοποιείται η πρόθεση μιας χώρας να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης. Προχωρήσαμε στην επίδοση σχετικής ειδοποίησης προς την τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, δεν έγινε αποδεκτή, εστάλη δια άλλου μέσου. Υπάρχει απόδειξη ότι παρελήφθη, και αυτό δίνει το δικαίωμα της προσφυγής», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Τέλος, στην ομιλία του ενώπιον του Ενεργειακού Συμποσίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε παράνομη την υπογραφή του μνημονίου για καθορισμό θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης. Παράλληλα, ανέφερε ότι όσοι σέβονται τις διεθνείς συμβάσεις μπορούν να γίνουν συνεργοί της Κύπρου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν αποκλείεται από αυτή τη συνεργασία, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει