Ενημέρωση με ένα κλικ

Ν. Ανδρουλάκης: Πήρα το ΠΑΣΟΚ στο 8% και το πήγα στο 13% – Το πήγα σε άλλη πίστα

Τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και μίλησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς και για τους συνυποψηφίους τους στις εσωκομματικές εκλογές που έχει ανακοινώσει πως θα γίνουν στις 6 και 13 Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

Για τον λόγο που αποφάσισε να πάει σε εκλογές για την νέα ηγεσία στο κόμμα μίλησε αρχικά ο ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει 13 μονάδες από τη δύναμή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την καθοδική του πορεία και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε -όχι όσο θα θέλαμε, ήθελα περισσότερο, ήταν μεγαλύτερος ο στόχος-, αλλά ανέβηκε. Η αντίδραση κάποιων στελεχών πήρε τον προβολέα από τη Νέα Δημοκρατία, που είναι ο μεγάλος ασθενής μετά τις εκλογές, και τον έφερε στο ΠΑΣΟΚ. Όφειλα ως πρόεδρος να αντιμετωπίσω άμεσα το θέμα, με καθαρές λύσεις. Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια νέα εποχή και αντί να έχουμε έναν στρατηγικά ισχυρό αντιπολιτευτικό ρόλο, εμείς να αρχίζουμε μια άγονη εσωστρέφεια, η οποία θα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Γι’ αυτό στην Κεντρική Επιτροπή εισηγήθηκα να κάνουμε εκλογές τον Οκτώβριο, για να κλείσει αυτή η υπόθεση με ενότητα και προοπτική».

«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας, αλλά το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας ο ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε:

«Πριν δύο χρόνια ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ στο 8% και το πήγα στο 13%. Ρυθμίσαμε τα χρέη μας, ανοίξαμε πάλι τις τοπικές μας οργανώσεις, προχωρήσαμε βήμα-βήμα και φθάσαμε να είμαστε δεύτερο κόμμα σε 20 περιφέρειες και πρώτο σε δύο. Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα. Η ερώτηση το 2023 ήταν ”με ποιον θα πάτε;”, φέτος είναι πλέον ”πότε θα κυβερνήσετε;”».

«Εγώ από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα, και δεν θα αφήσω να γίνει συνιστώσα. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε σταθερή άνοδο, δεν πρέπει να ανακόψουμε αυτήν την πορεία. Δεν πρέπει να το πληγώσουμε με συμπεριφορές διχαστικές, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Από πλευράς μου, οφείλω να υπηρετήσω το θεσμικό μου ρόλο και να διαφυλάξω το κόμμα μας», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας:

«Είναι άδικο να μου καταλογίζονται πράγματα με δύο χρόνια θητείας»

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα είπε:

«Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν και για τις αποφάσεις τους και για τις προτάσεις τους και για τις συμπεριφορές τους. Εγώ θέλω να σας πω για όλους, γιατί πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.

Εγώ ως πρόεδρος άνοιξα μια διαδικασία και δεν θέλω μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων. Αυτό θα το κρίνει το μέλος και ο φίλος του ΠΑΣΟΚ. Αξία έχει να προτείνουν πράγματα. Πώς θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο χρήσιμοι για το λαό.

Δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις και τις προτάσεις μου. Μιλώ συνολικά, δεν μιλώ για τον κ. Δούκα.

Θέλω μια διαδικασία όπου θα κριθούν προτάσεις, θέσεις και  κριτική. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Τι είναι αυτό που τους διαφοροποιεί από αυτές τις προτάσεις;

Εάν αυτή η συζήτηση γίνει αντικειμενικά, τότε το μέλος και ο φίλος θα αξιολογήσουν το ποιος κάνει πασαρέλα. Έχω χρέος να περιφρουρήσω αυτή τη διαδικασία. Θα μας κρίνουν οι άνθρωποι που θα μας ψηφίσουν. Δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση. Νιώθω ότι αυτό που γίνεται τρεις εβδομάδες τώρα απαξιώνει όχι εμένα, αλλά τους κόπους χιλιάδων ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ».

Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις, τις προτάσεις και τις συμπεριφορές τους» σχολίασε ερωτηθείς για την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

«Αξία έχει να προτείνουν πως θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο χρήσιμοι για τον λαό. Δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου, για τη σοβαρότητα του ΠΑΣΟΚ. Έχω ζήσει και άλλες αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν πολιτικές αντιπαραθέσεις, δεν ήταν “φύγε εσύ, έλα εσύ”» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μου ασκούν την εξής κριτική: “ο Ανδρουλάκης δεν χαμογελάει”. Να αρχίσω να χαμογελάω, λοιπόν. Από την άλλη, όσα έλεγα τόσο καιρό είναι σοβαρά ή όχι; Αφορούν τους πολίτες ή δεν τους αφορούν; Ήταν το ΠΑΣΟΚ μια σοβαρή αντιπολίτευση; Λαΐκισε το ΠΑΣΟΚ; Είχε μεταρρυθμιστικό λόγο; Ανανέωσε το ανθρώπινο δυναμικό του;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε την κοινωνία στα μάτια. Η κοινωνία δεν εμπιστεύεται κανένα, πάμε σε μία νέα κρίση εμπιστοσύνης και πρέπει οι προτάσεις μας και για την ακρίβεια και για την παιδεία και για την υγεία να την ακουμπούν. Σήμερα, ξέρετε ποιες είναι οι τιμές στα ακτοπλοϊκά; Τι κάνει η κυβέρνηση γι’ αυτό; Εμείς πρέπει να κλείσουμε γρήγορα αυτήν την εσωστρέφεια και να πάμε στα μεγάλα κοινωνικά θέματα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει