Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπακογιάννη: Κατέθεσε την προσωπική του πικρία – «Έβγαλε αντίδραση δεν με παίζουν»

«Βγάζει μια πικρία προσωπική. Μια αντίδραση δεν με παίζουνε», σχολίασε με σκωπτικό τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την ομιλία του Σαμαρά.

Σχετικά με τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε:

«Ηταν δύο τελείως διαφορετικοί λόγοι – ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία συμφωνούμε όλοι. 

Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, το ότι δεν τον παίζουνε, αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από την ομιλία του».

Η βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ότι αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι παρουσίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου, που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά».

Ακολούθως, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι «το να πεις για τη Ν.Δ. του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική, ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά… υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς».

Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. 

«Έφυγε η Ν.Δ. από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρετε την ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. πριν από 50 χρόνια, θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία», πρόσθεσε.

Εξηγώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία, και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στην κριτική του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα λέγοντας: «Ο κόσμος γύρω αλλάζει, ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό

Μας είπε ότι η πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας περνάει μέσα από την Ελλάδα, και αυτό λέμε και εμείς. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ΥΠΕΞ, και εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά είπε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Ας έλεγε στον κ. Βενιζέλο ότι εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε: «Πώς θα αλλάξει; Μου θυμίζει κάποιους που λένε ότι μπορεί να αλλάξει η Συμφωνία της Λωζάννης. Αν τα Σκόπια είναι σε δύσκολη θέση είναι γιατί έχουν απέναντί τους τη διεθνή κοινότητα».

«Η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση όποτε είχε μαζί της το Κέντρο», επισήμανε επίσης η κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει