Ενημέρωση με ένα κλικ

Χάρης Δούκας: «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε  ο Χάρης Δούκας μετά και την ανακοίνωση για εκλογές για την ηγεσία του κόμματος τον Οκτώβριο από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε πως:

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη ΝΔ όπως στην Αθήνα»
Ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία :
«Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση. Αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 

«Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο με ανάταξη δυνάμεων, με τομές και ρήξεις με το παρελθόν. Για να ξαναγίνει κόμμα των μελών κι όχι κόμμα μηχανισμών δίνοντας ρόλο στον καθένα»

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη συντεταγμένα κι ενωμένοι να νικήσουμε τη ΝΔ και υπογράμμισε:

 «Δεν αναζητούμε έναν μεσσία αλλά μια ηγεσία που θα ενώνει. Μόνος του δεν μπορεί κανείς αλλά χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης»

Υποστήριξε ότι τώρα θέτει θέμα ηγεσίας:

«Γιατί τώρα το επιβάλλουν οι συνθήκες και χρειάζονται καθαρές απαντήσεις κι ευθύνες κι είμαι έτοιμος να τις αναλάβω»

Επίσης, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται από τη ΝΔ και ζήτησε να τις καταδικάσουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Δεν γίνεται να ανεχόμαστε τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στα εσωτερικά μας»

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εισηγήθηκε να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 13 Οκτωβρίου. Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης:

«Οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών»

Επισήμανε ότι τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το «καταστατικό μας, με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο, ένα ελεύθερο debate».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι:

«Πρόεδρος υπό ομηρεία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις»

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει