Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναγιωτόπουλος: Είπα στον Ακάρ ότι όσο υπάρχουν απειλές είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας

“Είπα στον Ακάρ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ότι όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας” ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

Η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου έρχεται στον απόηχο της επίθεσης “φιλίας” του Χουλουσί Ακάρ και μετά τις σημερινές αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε την απειλή ότι “θα έρθει μια νύχτα ξαφνικά”.

Πέραν αυτών, ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία είπε: «Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Παράλληλα, είπε ότι τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (αποτα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα εως τις 21 Οκτωβρίου. «Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό. Τέλος, σημείωσε ότι το ΥΠΕΘΑ εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει