Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπακογιάννης: Σκοταδιστικές οι δηλώσεις Χρυσόστομου

Απαράδεκτες, ανατριχιαστικές και σκοταδιστικές χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τις σημερινές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου για τους βιασμούς.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπακογιάννη, έχει ως εξής:
«Οι απαράδεκτες, ανατριχιαστικές και σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, μάς προσβάλουν όλους βάναυσα, με πρώτη την Εκκλησία, που κατεξοχήν αποδομεί τη βία και κηρύττει την αγάπη. Τα ράσα τελικά δεν κάνουν τον παπά».

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει
Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς εξέφρασε την άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει