Ενημέρωση με ένα κλικ

Β. Κικίλιας – Κ. Μπακογιάννης: Κοινές δράσεις για μια Αθήνα που θα είναι τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο

ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμό, ανέφερε ότι «μαζί χτίζουμε μία νέα ολοκληρωμένη στρατηγική, που θα μας επιτρέψει μέσα στην πανδημία -και παρά την πανδημία - να επανασυστήσουμε την Αθήνα στον κόσμο.

Κοινές δράσεις που θα καταστήσουν την Αθήνα τουριστικό προορισμό και τις 365 ημέρες το χρόνο, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, κοινή είναι η άποψη των κκ Κικίλια και Μπακογιάννη, ότι «ότι ο τουρισμός της πρωτεύουσας έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε όλες τις γειτονιές της».Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξουν στην κατεύθυνση αυτή, στοχευμένες δράσεις όπως τουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές στα επιμέρους διαμερίσματα. Επιπλέον συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση της δυναμικής που παρουσιάζει η Αθήνα ως ιδανικός συνεδριακός προορισμός, η οποία όπως επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης, πέρυσι ήταν στη 12η θέση διεθνώς και «το 2022 πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανεβούμε στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση».

Ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ανάφερε ότι οι δράσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. «Δύο πολύ σημαντικές δράσεις θα είναι, πρώτον οι τουριστικές – πολιτιστικές διαδρομές στα διαμερίσματα της Αθήνας, κοινώς χτίζουμε concept για την πόλη, και αυτό έχει να κάνει με το city break και την προώθηση που θα κάνουμε μέσα από τον ΕΟΤ για την πρωτεύουσά μας, για τον δήμο της Αθήνας, στο επόμενο χρονικό διάστημα. Και φυσικά η συνεργασία σε ό,τι έχει να κάνει με τον συνεδριακό τουρισμό, ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο», είπε, «το οποίο έχει κατακτήσει η Αθήνα, το οποίο χάθηκε μέσα στην πανδημία κι εμείς θα το επαναφέρουμε με τέτοιο τρόπο εμφατικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κινήσουμε την οικονομία της» που είναι «τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, τα εμπορικά καταστήματα, η μεταποίηση, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα εστιατόρια της και η νυχτερινή της ζωή. Όλα αυτά μαζί».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμό, ανέφερε ότι «μαζί χτίζουμε μία νέα ολοκληρωμένη στρατηγική, που θα μας επιτρέψει μέσα στην πανδημία -και παρά την πανδημία – να επανασυστήσουμε την Αθήνα στον κόσμο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ιστορικό της κέντρο και την Ακρόπολη, αλλά και στις 129 γειτονιές της Αθήνας, που καθεμία κρύβει ξεχωριστές διαδρομές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, τοπόσημα τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει