Ενημέρωση με ένα κλικ

Παρακολουθήσεις: Σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη – Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με δημόσια δήλωσή του για το θέμα των παρακολουθήσεων. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός σήμερα Δευτέρα, θα απευθυνθεί στους πολίτες με «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» και θυμίζουν ότι η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις».
Τι αναμένεται να πει σήμερα ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να επαναλάβει ότι «δεν είχε καμία γνώση για τη νόμιμη συνακρόαση μετά από εισαγγελική εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και όταν το πληροφορήθηκε άμεσα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα». Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι «αν το γνώριζε νωρίτερα η υπόθεση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά». Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πει ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλίες με θεσμικό πάντα τρόπο.




Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση έχει πει ήδη ναι στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και στην σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι αυτό που επιθυμεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή της υπόθεσης διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.

«Η κυβέρνηση», έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, «είναι προσηλωμένη στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει