Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης για αυξήσεις στο ψωμί: Η τιμή του σιταριού έχει υπερτετραπλιαστεί παγκοσμίως

Για τις αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Σε τηλεφωνική παρέμβαση στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος. Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα;».

Γεωργιάδης για τους ελέγχους στην αγορά
Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και στην επιβολή προστίμων, τόνισε ότι η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) που έχουμε συστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της και μόνο στους μεγάλους. «Τα πρόστιμα ύψους από 150.000-700.000 ευρώ έχουν μπει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε μεγάλες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για δραστικές μειώσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κλείδωσαν οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει