Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Ενημερώνει την Τρίτη τη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Την Τρίτη θα ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την επιστροφή του από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εθνική ομοψυχία και τόνισε ότι δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Ζήτησε από τους πολίτες, ενότητα, ψυχραιμία, σύνεση και αυτοπεποίθηση.

Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και το τίμημα θα είναι υψηλό, είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας. Η Ελλάδα στάθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό θα κάνει και τώρα». πρόσθεσε.

«Ξέρουμε όλοι ότι η ΕΕ ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, την Δημοκρατία. Το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενιαία φωνή, η Ευρώπη, είναι αδυναμία να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, ο ουκρανικός λαός θέλει να μείνει στον τόπο του. Να αφήσουν τα επιμέρους οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το θεωρώ κρίσιμο αυτή την ώρα», ανέφερε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει