Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν για διαπραγμάτευση

Η ρωσική εισβολή πιθανόν να αναγκάσει πέντε εκατ. Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τη Ρωσία να προσέλθει σε συνομιλίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα, κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και κορυφαίος σύμβουλος του Ζελένσκι.

Η ρωσική εισβολή πιθανόν να αναγκάσει πέντε εκατ. Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα
Καύσιμα, χρήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό έχουν αρχίσει να εξαντλούνται σε τμήματα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, γεγονός που κινδυνεύει να αναγκάσει έως και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών.

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Επικεφαλής ρωσικής αντικατασκοπείας: Ο μόνος δρόμος μπροστά για την Ουκρανία είναι η ουδετερότητα
«Η Μόσχα θα αποκαταστήσει την ειρήνη στην Ουκρανία γρήγορα και θα αποτρέψει μια μεγαλύτερης κλίμακας σύγκρουση από το να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Ο μόνος δρόμος μπροστά για την Ουκρανία είναι η ουδετερότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν.
Πηγή: kathimerini.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει