Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύσφιξη σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ / Τετ α τετ Μητσοτάκη με Καμάλα Χάρις

Ο Πρωθυπουργός ενισχύει τους διαύλους επικοινωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Τετ α τετ με την Καμάλα Χάρις, την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια συνάντηση που επισφραγίζει τις άριστες σχέσεις που διατηρούν Ελλάδα-ΗΠΑ την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα έχει ενισχύσει τους διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ μετά την ιστορική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία θωρακίζει την άμυνα της χώρας και διευρύνει σημαντική τις συμμαχίες της.

Υπενθυμίζεται ότι υπογραφή του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της MDCA είχε συνοδευτεί από την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, προς τον πρωθυπουργό, όπου υπογραμμίζεται η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αυτό επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης σημειώνοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ. Την ίδια στιγμή το Κονγκρέσο φαίνεται πως επικροτεί την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την χώρα μας, ανανγωρίζοντας την Ελλάδα ως πυλώνα στεθερότητας στην Νοτιανατολική Μεσόγειο. Τρανταχτή απόδειξη η πρόσφατη ψήφιση του Νόμου για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας που οδηγεί στη δημιουργία διακοινοβουλευτικής επιτροπής ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και  ΗΠΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει