Ενημέρωση με ένα κλικ

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Στους 14 έφτασαν οι αγνοούμενοι – Τρεις Ελληνες ανάμεσά τους

Στους 14 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες.

Ισχυρή δύναμη του Λιμενικού στο σημείο

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα και πυροσβεστικά σκάφη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί από τις Αρχές οι 278 επιβαίνοντες, ενώ όπως έχει γνωστοποιηθεί δυο άτομα (ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος) βρίσκονται ακόμα πάνω στο πλοίο και έχουν εγκλωβιστεί.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ενώ όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο Euroferry, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στο φλεγόμενο πλοίο και μονάδα υποβρυχίων αποστολών
Στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος σπεύδει, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Λιμενικό με ανακοίνωσή του και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Αρκετές ώρες μετά την είδηση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο επιβατικό οχηματαγωγό «Euroferry Olympia» η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρεία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Οι 278 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού από νωρίς το πρωί, με το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει