Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δίνει πολύ λίγα και για λίγους (βίντεο)

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

Για όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα μίλησε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας αρχικά τοποθετήθηκε για την παρουσία του στον σταθμό μετά από 2,5 χρόνια και απάντησε ότι «όταν με προσκαλείτε έρχομαι».

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι η μοναδική από την αντιπολίτευση μετά που έχει επιλέξει να διαμορφώσει ένα πεδίο ενημέρωσης αυστηρά μονοφωνικό. «Δείτε τι έγινε με τη λίστα Πέτσα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε . «Όταν ένας δημοσιογράφος ασκεί κριτική πρέπει να μπορεί να δέχεται κριτική. Υπερβολική η λέξη στοχοποίηση, αντιπαράθεση απόψεων. Δεν με εκφράζει προσωπικά αν αυτό έχει συμβεί , ούτε και την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

“Δεν θα προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ”

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ακρίβεια κάνοντας λόγο για ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας του κ. Μητσοτάκη να το αντιληφθεί εγκαίρως. «Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με χαρακτηριστικά μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για πολλούς δημιουργεί και υπαρξιακό ζήτημα». «Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης» είπε. Είναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης, ειπε χαρακτηριστικά.

«Όταν εκλεγήκαμε παραλάβαμε άδεια ταμεία»

«Όταν εκλεγηκαμε παραλάβαμε τάμεια άδεια, δεν είχαμε να πληρώσουμε συντάξεις, μολις βγηκαμε απο τα μνημονια αυξησαμε 11% τον κατωτατο μισθό. Μιλαμε διαρκως με τους επιχειρηματιες και προς τιμην του δεν αρνουνται την αναγκαιότητα να ανεβει ο κατωτατος μισθός.» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ είπε ότι « θα στηρίξουμε την αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση»

Αυτό που λέω είναι πως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους.

Εμείς ως κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις.Δεν πρόλαβε να δει ο μέσος πολίτης αλλαγή στην τσέπη του

Εμείς ως κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις. Δεν πρόλαβε να δει ο μέσος πολίτης αλλαγή στην τσέπη του, είπε και συμπλήρωσε: «Επιβαρύναμε άδικα και δυσανάλογα τη μεσαία τάξη και το πληρώσαμε, αλλά από την άλλη εμείς βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίζαμε το χρέος, στηρίζαμε τους αδύναμους».

“Ανοιχτός” σε συνεργασία με Κίνημα Αλλαγής

Αναφορικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ζητήθηκαν «γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή. Επρόκειτο για μια κομβική μεταστροφή του πρωθυπουργού στην διαχείριση της πανδημίας από τον πρωθυπουργό αυτό που ζούμε».

Τόνισε επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει απολύτως στη διαχείριση της πανδημίας, είναι διαχειριστής της συμφοράς, έχει μεγάλη αδυναμία να την διαχειριστεί».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας εμφανίστηκε ανοιχτός για συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κυβερνώνται με συστήματα απλής αναλογικής και κυβερνήσεις συνεργασίας, είπε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει