Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα ανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σχέση του με την κοινωνία

Τα γρήγορα ανακλαστικά, η υψηλή ανθεκτικότητα και οι άμεσες λύσεις σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας αποτελούν κάποια από τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία περίοδο έντονων προκλήσεων και με την κοινή γνώμη να έχει βάλει ψηλά τον πήχη.

Σε πολλές περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει πως πιάνει τον παλμό της κοινωνίας και δεν διστάζει να αγνοήσει ακόμη και εισηγήσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον. Ο ίδιος έχει αναπτύξει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την κοινωνία που του επιτρέπει να έχει απόλυτη εικόνα της κατάστασης και να ενεργεί σε «νεκρό χρόνο», προκειμένου να διορθώσει αρρυθμίες ή να προωθήσει πολιτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ειδικότερα, στην περίοδο της πανδημίας, πήρε δύσκολες αποφάσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών, ενισχύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινή γνώμη και δίνοντας το πλεονέκτημα σε μια παράταξη για να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

Το επόμενο διάστημα καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμο λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις εξής παραμέτρους: από τη μία πλευρά η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί ισχυρές αναταράξεις, ενώ από την άλλη η Κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο της για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, το διαβατήριο δηλαδή για μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία χωρίς την ανάγκη σχηματοποίησης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ.

Χωρίς αμφιβολία ο κ. Μητσοτάκης παραμένει το ισχυρό χαρτί της κεντροδεξιάς παράταξης και η όλη στρατηγική είναι προσανατολισμένη στο να αναδειχθούν οι στοχευμένες πολιτικές για τους νέους, εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και τις ευπαθείς ομάδες.

Ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετρά πλέον αντίστροφα με συνέπεια η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και η αποφυγή σοβαρών λαθών να συνιστούν την κατάλληλη συνταγή που θα ισχυροποιήσει τη Νέα Δημοκρατία και θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα μεγάλη εκλογική επιτυχία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει