Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι διπλωματικές γέφυρες Μητσοτάκη σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στην Τουρκία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με παίκτες-κλειδιά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο μιας στοχευμένης στρατηγικής αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας.

Οι κινήσεις του Πρωθυπουργού από το ξεκίνημα της θητείας του, έχουν συζητηθεί εκτενώς στα διεθνή ΜΜΕ, ενώ καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα που ο ίδιος αποδίδει στο να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και κυρίως να φωτιστούν οι ουσιώδεις παρεμβάσεις στη διπλωματική σκακιέρα μιας περιφερειακής δύναμης που αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Την ίδια ώρα η ελληνική Κυβέρνηση δημιουργεί βήμα βήμα ένα τείχος προστασίας-απαραίτητο- απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα που αυξάνεται διαρκώς, σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση Ερντογάν σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο, με τον πληθωρισμό να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη και με ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της γείτονος να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες.

Η Ελλάδα αποτελεί ένα ισχυρό παίκτη στα Βαλκάνια και ενισχύει διαρκώς τις διμερείς σχέσεις με άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Σερβία, αφήνοντας ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα μέσα από κινήσεις ματ που σχετίζονται με την επόμενη μέρα.

Η πολυσχιδής εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούσε να αφήσει εκτός τον παράγοντα «Ρωσία», μια χώρα με μεγάλη επιρροή στη ζώνη ενδιαφέροντος της Αθήνας, ενώ η σχηματοποίηση μιας ισχυρής συμμαχίας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες ενισχύει με αποτελεσματικό τρόπο το δραστικό βεληνεκές της Ελλάδας σε οικονομικό, στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει